Sorban állt az ebédért az amerikai elnök

Infostart
2007. szeptember 6. 20:01
Lehet, hogy George Bush a világ legnagyobb hatalommal bíró embere, de ezúttal neki is ki kellett várnia a sorát, hogy hozzájuthasson az ebédhez.

Az amerikai elnök többek között feleségével, Condoleezza Rice külügyminiszterrel, valamint John Howard ausztrál miniszterelnökkel várakozott, amikor az ötödik kontinensre látogatott. George Bush Sydney haditengerészeti kikötőjét látogatta meg, itt ebédelt együtt ausztrál katonákkal.

A két vezetőnek később kellemetlenebb kötelezettsége is akadt, de a sajtótájékoztatón szokás szerint megvédték országaik iraki szerepvállalását.

John Howard egyébként nincs könnyű helyzetben, Ausztráliában novemberben ugyanis választások lesznek, a miniszterelnök népszerűsége - az iraki helyzet miatt is - folyamatosan csökken; a Munkáspárt pedig a közvélemény-kutatások szerint nagyfölénnyel vezet John Howard konzervatívjai előtt.

Erősen kérdéses az is, hogy ebben a helyzetben segít-e a 11 kormányzó miniszterelnökön az Ausztráliában ugyancsak népszerűtlen George Bush látogatása.