Meztelenséggel békítik az ellenséges szurkolókat

Infostart
2007. szeptember 6. 05:59
Egy fotós arra kéri az ősellenségnek számító Celtic és Rangers skót focicsapatok szurkolóit, hogy egy kép erejéig közösen, meztelenül pózoljanak a nemzeti stadionban.

Alistair Devine 1980-ban készített egy híressé vált képet a Celtic-Rangers mérkőzésen, amikor a Hampden stadion gyepén lovasrendőrök próbálták megfékezni a rivális szurkolótáborok összecsapását.

Majd harminc évvel később a fotós azt szeretné, hogy a katolikus és protestáns gyökerű klubok szurkolói közösen, meztelenül pózoljanak ugyanabban a stadionban; a legintimebb részeket szurkolói sálak takarnák.

A művész a vallási türelmetlenség elleni fellépés fontosságára is fel akarja hívni a figyelmet, és várja minden 18 évnél idősebb Celtic és Rangers szurkoló jelentkezését, "tekintet nélkül a méretekre és formákra".

Alistair Devine elmondta: az 1980-as kép megmutatta a játék rossz oldalát, és negatív színben tüntette fel Skóciát, most szeretné megmutatni a mai Skóciát, mint országot és futballnemzetet.

A fotós otthonosan mozog a meztelenség területén, tavaly egy bárban 30 meztelen önkéntest örökített meg a művészet nevében.