"Én vagyok a Messiás!"

Infostart
2007. szeptember 6. 22:15
Messiásnak hiszi magát az MI5, a brit titkosszolgálat egyik volt kéme. David Shayler maga is elismeri, hogy ez egy kissé őrültnek hangzik, mégis sajtókonferencián számolt be a "spirituális megváltás útjának" részleteiről.

"Én vagyok a Szentlélek legutolsó inkarnációja. Ahogyan a Szentlélek Isten inkarnációja, úgy vagyok és az Isten inkarnációja szellemként és emberként" - fogalmazta meg a kissé nehezen követhető lényeget az egykori kém.

David Shayler arra kérte a tájékoztatón megjelent újságírókat, hogy "nyissák meg az értelmüket az igazság előtt, amelyet úgyis képtelenek ellenőrizni". De ha nem veszik őt komolyan, akkor az örök életet veszélyeztetik, tette hozzá.

Az ex-kém azt állítja, ő a kiválasztott, akinek az a feladata, hogy megmentse a Földet. "Teljesen világos számomra, hogy a világ a pokol felé halad. Kevesen vitatják, hogy csak a Messiás vezetheti ki az emberiséget ebből a nehéz helyzetből" - hangsúlyozta Shayler, aki ráadásul elismeri, hogy három éve még ateista volt - ezért maga is érzi, mekkora őrültségnek hangzik, amit állít.

Shayler hét hetet töltött börtönben 2002-ben, mert titkos anyagokat adott át egy brit lapnak. De nem ő az első, aki Messiásnak képzeli magát; 1991-ben egy beszélgetős műsorban az egykori focista és tévés kommentátor David Icke jelentette be, hogy ő Isten fia. Icke azt hirdeti, hogy a világot alakváltó hüllők irányítják.