Áttörés az eltűnt kislány ügyében: "erre várt mindenki"

Infostart
2007. szeptember 6. 11:46
Egy vérminta DNS-vizsgálata lehet a kulcs a Portugáliában eltűnt brit gyermek ügyében. Az elemzés elkészült, de a hatóség nem árulják el, hogy a gyerekszoba falán talált vér Madeleine McCanné, vagy elrablójáé.

Áttörést várnak egy vérminta DNS-elemzésétől a Portugáliában eltűnt Madeleine McCann ügyében nyomozó rendőrök.

A kis mennyiségű vérmintát annak a szobának a falán találták meg nyomkereső kutyák, ahonnan a négyéves kislány május 3-án eltűnt.

A mintával eddig nem tudtak mit kezdeni, de néhány napja a portugál rendőrség több bizonyítékkal együtt elküldte áttekintésre a birminghami bűnügyi laborba. A brit szakemberek egy sajátos technikával elemezték a vérmintát, és a részeredményeket visszaküldték a portugál hatóságoknak.

A portugál rendőrség nem árulta el a több mint négy hónapja eltűnt brit kislány szüleinek, hogy a gyermek vérét találták-e meg a család tengerparti üdülőjében. Madeleine McCann apja, Gerry több órán próbált információkhoz jutni, de a portugál hatóságok ettől elzárkóztak.

A vizsgálat eredményét egyelőre azért titokban tartják, hogy az ne veszélyeztesse a nyomozást.

"Az eredmények megérkeztek, és kiemelt fontosságúak. Erre várt mindenki a nyomozás során. Reméljük, hogy az ügyben rövid időn belül előrelépés történik" - közölte a portugál rendőrség egyik munkatársa.

Egyes hírek szerint a vérminta a lehetséges gyanúsítotté, aki 126 nappal ezeleőtt elrabolhatta a négyéves lányt a család üdülőjéből, ameddig szülei a szomszédos tapas-bárban vacsoráztak.

Közben Madeleine nagynénje nehezen tudta elviselni a felkavaró híreket, valamint az eredmények utáni várakozást, így megbetegedett, és kórházba kellett szállítani.