"Kistányérról nyalta fel a kokaint"

Infostart
2007. szeptember 5. 21:55
Aggódva rohant az állatorvoshoz zavartan viselkedő macskájával egy férfi Sydney-ben. Kiderült, hogy az állat bekábítószerezett: a szervezete tele volt kokainnal és benziodiazepinnel.

Mint kiderült, a nyolchónapos himalájai macskát éjszakára véletlenül bezárták a konyhaszekrénybe, ahol megtalálta azokat a kistányérokat, amelyeken a házaspár egy, két nappal korábbi bulin a kokaint "kínálta" a vendégeknek. A kíváncsi jószág kinyalta a tányérokat - így került a szervezetébe a kábítószer.

A család csak azt vette észre, hogy a macska furcsán viselkedik: teljesen meg van zavarodva, tántorog, mindentől megijed, a pupillái ki vannak tágulva, a szíve pedig vadul ver. Mivel nem tudták, mi baja lehet, elvitték az állatorvoshoz.

Ott ketrecbe zárták, ahol a macska egy percre sem állt meg; az állatorvos nem tudta megmérni a lázát, és képtelen volt vért is venni tőle. A vizsgálatok hiányában csak úgy tudták megállapítani, mi baja, hogy kikérdezték a gazdáját.

A férfi állította, hogy a macskát nem mérgezhették meg. Az állatorvos erre felhívta a gazda feleségét - tőle tudta meg, mi okozhatta a macska baját. A tulajdonos nagyon szégyellte a dolgot, de mivel Ausztráliában az állatorvosok nem kötelesek jelenteni a kábítószeres eseteket a rendőrségnek, a feljelentést megúszta, és szabadon távozhatott - a "belőtt" macskával együtt.