Egyelőre nem találják a kétéves emődi kislányt

Infostart
2007. szeptember 5. 10:09
Több mint százan, rendőrök, határőrök, polgárőrök és a miskolci Spider speciális mentőcsoport munktársai is keresték azt a kétéves kislányt, aki kedden dél körül tűnt el a Borsod megyei Emődről.

A miskolci Spider csoport vezetője az InfoRádióban elmondta: a mentőalakulatok átfésülték a közeli patakmedret is, de nem akadtak a gyerek nyomára.

Lehoczky László szólt arról is, hogy a kutatást éjszaka sem függesztették fel; a keresést nehezítette, hogy egész éjszaka zuhogott az eső, és hideg volt.

A Spider csoport vezetője nem tartja valószínűnek, hogy a kislány a közeli patakban került volna bajba, hiszen annak alig 30 centis a vize. Az oda vezető meredek partot már kétszer átfésülték.

"Ha a kutya valóban vele van és sikerült éjszakára száraz helyre bújni, akkor az állat melegítette, nem hagyta kihűlni. Ha ez sikerült, akkor komoly esélye van arra, hogy még szerdán előkerül a kislány" - tette hozzá Lehoczky László.

A kislány két irányba indulhatott el hazulról: a falu felé, de akkor valószínűleg látta volna valaki, vagy egy bokros rész irányába. Utóbbi a veszélyesebb, mert a sűrű növényzet megnehezíti a keresést.

Havas István, az emődi rendőrkapitány kiemelte: egyelőre nem találtak olyan nyomot, amely arra utalna, hogy a környéken van a kislány. A kutatási csoport vezetője hozzátette: abban reménykednek, hogy a kimerült gyermeket a kutyájával összebújva valamelyik bokor alatt találják meg.

Ha nem találják meg a gyereket, akkor helikopteres segítséget kérnek - hangsúlyozta Havas István.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 2 éves kislány a nyitott kertkapun sétált ki a ház udvaráról, a feltételezések szerint a család keverék kutyája is vele volt.

A 70 centi magas, vállig érő, barna hajú kislány zöld kapucnis felsőt és rózsaszín nadrágot viselt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Havas István, emõdi rendõrkapitány
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lehoczky László, a Spider mentõcsoport vezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást