Négy évtizeddel a lövöldözés után vádolják meg gyilkossággal

Infostart
2007. szeptember 4. 21:25
Egy 41 évvel ezelőtti lövöldözés miatt most vádoltak meg gyilkossággal egy philadelphiai férfit. A rendőr ugyanis, akit meglőtt, néhány hete halt meg - a hatóságok szerint a régi sérülés következtében.

William Barnes már letöltötte azt a börtönbüntetést, amelyet azért kapott, mert 1966. november 27-én rálőtt egy rendőrre, aki meg akarta akadályozni, hogy kiraboljon egy szépségszalont. Most viszont újra bíróság elé kerülhet - ugyanezért a tettéért.

A rendőrtiszt, Walter T. Barclay ugyanis néhány hete, 64 éves korában, fertőzés következtében elhunyt. A rendőrségi patológus megállapította a gyilkosságot, a férfi halálát ugyanis szerinte egyértelműen a 41 évvel ezelőtti lövés következményei okozták.

A patológiai jelentésre alapozva vádolja az ügyészség gyilkossággal Barnes-t, akit annak idején gyilkossági kísérlet miatt ítéltek el.

A golyótól a rendőrtiszt deréktól lefelé megbénult. Nővére szerint élete végéig szenvedett a sérülés következményeitől, a tüdőgyulladásoktól, a felfekvésektől és a ki-kiújuló fertőzésektől. Ennek ellenére a férfi soha nem lett megkeseredett, és életében csak egyszer beszélt, akkor is csak futólag, a bűnözőről, aki tönkretette az életét.

A most 71 éves Barnes-t a rendőrség már le is tartóztatta, azt még nem tudni, mikor kerül bíróság elé.