Nagyon átverték a netes társadalmat: izgalom egy szép test miatt - képek

Infostart
2007. szeptember 4. 08:55
Egy pornóoldal reklámja volt az a vírusmarketing-akció, amelyhez kitalálóinak egy fillért sem kellett elkölteniük, hiszen a felhasználók maguk kampányoltak.

Egy szőke szépségről készült képek kerültek fel az internetre egy üzenet szerint azért, mert a lány a nyaralásán elveszítette digitális fényképezőgépét, a megtaláló pedig szívesen visszaadná neki.

A képeken a titokzatos lány bikiniben és fehérneműben pózol, de vannak olyanok is, amelyeken meztelenül szerepel.

Az internetes felhasználók hamarosan az egyik közösségi oldalon - a magyar iWiW-hez hasonló Facebookon - kezdték keresni a lányt, több tízezren jelentkeztek, hogy segítenének a kamera tulajdonosának megtalálásában.

"Megpróbáljuk követni a fotókon szereplő lányt, és visszaadni neki a kamerát. Nagyon jól tudja, hogyan kell használni" - állt az egyik Facebook-üzenetben.

Másokban a felhasználók arra szólították fel ismerőseiket, hogy értesítsenek minél több embert, hátha valamelyikük tudja, ki is a szőkeség.

Az izgatott felhasználókat azonban átverték: egy okos marketingakció áldozatai lettek, és tudtukon kívül egy pornószínésznőt népszerűsítettek.

A képeken szereplő lány egy bizonyos Wendy, aki internetes pornográf felvételekhez pózol.