Másfél millió fontot örökölt a kétszobás múzeum

Infostart
2007. szeptember 3. 20:49
Másfél millió fontot (több mint 566 millió forintot) adományozott egy aprócska múzeumnak végrendeletében egy világtól elvonultan élő vénkisasszony Nagy-Britanniában.

Molly Coombe hagyatéka váratlan ajándékként érte a bishopsteightoni múzeumot, amely a devoni vidéki élet tárgyi emlékeit mutatja be.

A múzeum két szobájának jelenleg a település közösségi központjának épülete ad otthont.

Az intézmény legfőbb látványosságai között egy 4,6 méter hosszú pitonbőrt és egy biciklilámpa kollekciót tartanak nyilván.

Philip Gourd, a múzeumi bizottság egyik tagja azt mondta: fogalmuk sincs arról, miért örökölték meg a hatalmas vagyont Molly Coombe-tól.

Jelenleg nagyon kevés helyünk van arra, hogy mindent megfelelően mutathassunk be. Még raktárunk sincs, szóval ez az egész a legvadabb álmainkon is túltesz - tette hozzá.

A 77 éves Molly Coombe egész életében a településen élt. Soha nem dolgozott, mivel édesapja jómódú ingatlanfejlesztő volt.

Az idős hölgy végrendeletében meghagyta, hogy a múzeum költözzön négy hálószobás házába, az intézmény kurátorai azonban alkalmatlannak találták a célra az épületet.