"A világ legjobb édesanyja volt" - soha nem látott képek Diana hercegnőről

Infostart
2007. szeptember 3. 06:18
"Õ volt a világ legjobb édesanyja" - mondták fiai Diana hercegnőről a halálának 10. évfordulóján rendezett emlékünnepségen. Egy dada megmutatja azokat a képeket, amelyek bizonyítják, hogy Vilmos és Harry emlékeit nem az idő szépítette meg.

A képek - amelyek közül kettőt Vilmos herceg, egyet pedig az öccse készített - még soha nem kerültek nyilvánosságra. A felvételek 1989-ben készültek, amikor Dianát Highgrove-ban meglátogatta régi barátnője és egykori lakótársa, Carolyn Bartholomew a fiával, Jackkel.

A fényképezőgép Jack dadájáé, Mary Bruce-é volt - az asszony majdnem 18 évig őrizgette a képeket. Az idős asszony januárban halt meg, akkor kapta meg a fényképeket legjobb barátnőjének a fia.

Az 52 éves Norrie Apton döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozza a felvételeket. "Dianát olyan sokszor fényképezték, de ezek a felvételek különlegesek" - magyarázta a férfi, aki elmondta, hogy ő már korábban is látta a képeket, amikor az édesanyjával meglátogatták Mary Bruce-t.

"Mondtam Mary-nek, hogy szeretném megkapni a képeket. Nevetett, és azt mondta: ha meghalok, a tied lehet az összes - akkor már nem lesz rájuk szükségem:"

Az idős asszony betartotta a szavát, és halála előtt néhány hónappal odaadta a dobozt a barátnőjének, neki ugyanis nem volt családja, nem tudta kire hagyni a kincseit.