Károly herceg felesége döntött: nem megy el Diana hercegnő emlékszertartására

Infostart
2007. augusztus 27. 05:36
Alig öt nappal a Diana hercegnő halálának tizedik évfordulója alkalmából rendezendő szertartás előtt, Károly herceg felesége, Camilla úgy döntött: nem vesz részt az eseményen, mert nem szeretné, ha jelenléte elvonná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljáról.

A Cornwall-i hercegnő rövid közleményben tudatta, hogy bár elfogadta Vilmos és Harry herceg meghívását a Diana walesi hercegnő halálának tizedik évfordulójára rendezendő hálaadó misére, úgy döntött: nem vesz azon részt.

Camilla attól fél, hogy jelenléte "elvonhatná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljáról". A hercegnő a hírek szerint hosszasan megvitatta döntését férjével, Károly herceggel és annak két fiával, Vilmossal és Harryvel.

Szavai szerint nagyon meghatotta a meghívás, melyet elfogadott, mert támogatni akarta Diana hercegnő fiait.

"Ugyanakkor úgy vélem, jelenlétem elvonhatná a figyelmet a megemlékezés eredeti céljáról, amelynek célja felidézni Diana életét és szolgálatait. Hálás vagyok a férjemnek, Vilmosnak és Harrynek, hogy támogatják a döntésemet" - áll a közleményben.

Rossz az időzítés?

Nem mindenki fogadta azonban egyértelmű helyesléssel Camilla elhatározását, illetve annak időzítését.

"Sokkal egyszerűbben meg lehetett volna ezt tenni a kezdet kezdetén, amikor először felmerült az ötlet. Egy rövid közleményben tudatni lehetett volna, hogy a Cornwall-i hercegnő szeretné támogatni a férjét, Vilmost és Harryt, de úgy érzi: helytelen lenne a részvétele" - vélte például a királynő volt sajtótitkára, Dickie Arbiter.

A megemlékezésre mintegy 500 vendéget hívtak meg, köztük a királyi család harminc tagját, Gordon Brown miniszterelnököt és olyan hírességeket, mint a Dianával köztudottan jó barátságban lévő Elton John.

A közvélemény sem akarja, hogy ott legyen

A Daily Mail által július végén megrendelt közvélemény-kutatáson a megkérdezettek 54 százaléka úgy vélekedett: "helytelen" lenne, ha Camilla - akit a tíz éve elhunyt hercegnő a házassága harmadik tagjának nevezett - részt venne az augusztus 31-én rendezendő megemlékezésen.

A felmérésben részt vevő nők körében még nagyobb Károly herceg feleségének elutasítottsága; 61 százalékuk nem akarja látni Camillát az ünnepségen.