"Diana hercegnő várandós volt a halálakor" - videókkal

Infostart
2007. augusztus 24. 05:24
Egy francia oknyomozó újságíró hamarosan megjelenő könyvében azt állítja, hogy a tíz éve elhunyt Diana walesi hercegnő 9-10 hetes várandós volt, amikor balesetben életét vesztette. Chris Laffaille szerint ez azt is jelenti, hogy nem Diana akkori partnere, Dodi Fayed volt az apa.

Eddig ismeretlen bizonyítékokra hivatkozva azt állítja egy francia oknyomozó újságíró, hogy Diana walesi hercegnő 9-10 hetes terhes volt, amikor 1997. augusztus 31-én éjszaka a végzetes baleset érte.

Chris Laffaille állítólag abból a kórházból szerezte bizonyítékait, ahová a hercegnőt a baleset után szállították.

Ha az újságíró dokumentumai valódiak, az egyben azt is jelenti, hogy a gyermek apja nem lehetett Diana hercegnő akkori partnere, Dodi Fayed, akivel akkor még nem járt együtt annyi ideje.

Nem először találgatnak róla

A Paris Match francia lap korábbi riporterének könyve ("Diana - a kiadatlan vizsgálat") szerint az apa egy londoni orvos, John Burton lehetett, aki Dodi Fayed előtt Diana szeretője volt.

Nem ez az első eset, hogy találgatások láttak napvilágot a walesi hercegnő esetleges várandósságáról. Ezek kapcsán John Burton, egykori királyi halottkém, aki jelen volt Diana boncolásánál, határozottan kijelentette: "Nem volt várandós. Láttam a méhét".

Az augusztus végén megjelenő könyv e szenzációsnak szánt bejelentésen kívül ugyanakkor feléleszt több népszerű összeesküvés-elméletet is Diana halálával kapcsolatban.

Chris Laffaille egyetért a hivatalos francia vizsgálat végeredményével, amely szerint Diana és Dodi Fayed halála gyorshajtás és ittas vezetés okozta baleset volt.

Sok a megválaszolatlan kérdés?

Az újságíró szerint ugyanakkor sok megválaszolatlan kérdés van még nyitva, különösen a Diana esetleges várandósságáról szóló találgatásokat illetően. "A párizsi közkórház archívumából származó dokumentumok szerint majdnem biztos, hogy Diana 9-10 hetes terhes volt a halála idején. Az ezt tartalmazó 1997. augusztus 31.-én kelt levelet az akkori francia belügyminiszternek címezték, de a másolatát megkapta az egészségügyi és a külügyminiszter, valamint a párizsi rendőrkapitány is" - mondta Chris Laffaille.

"Ennek a dokumentumnak a hitelességét soha nem kérdőjelezték meg és soha nem bizonyították, hogy hamisítvány lett volna" - tette hozzá a francia újságíró.

Nevetséges hamisítvány?

Nos, ha eddig nem is, most igen, ugyanis a párizsi közkórházak szóvivője kijelentette: "A dokumentum megvizsgálása után teljes bizonyossággal kijelenthetjük, hogy hamisítványról van szó. Nevetséges. A Diana hercegnőt ellátó orvosok közül sokan még ma is a kórházban dolgoznak és mindannyian cáfolják az ebben a hamisított levélben található állításokat".