Nem kézbesítette, elásta a postás a királynő leveleit

Infostart
2007. augusztus 23. 11:04
Rendőrök csípték fülön azt a postást, aki az angol királynő sandringhami birtokán temette el az oda címzett leveleket, ahelyett, hogy kézbesítette volna azokat.

A birtok egyik vadőre lett figyelmes arra, hogy a királyi posta furgonja áll az erdő szélén, ezért értesítette a rendőrséget.

Az egyenruhások hamarosan a helyszínre érkeztek, és látták, hogy egy férfi ásóval a kezében sétál ki a rengetegből.

El is csípték a 60 éves postást, Mark Listert, aki - mint kiderült - ahelyett, hogy kézbesítette volna a Sandinghambe címzett leveleket, lyukat ásott az erdőben és eltemette őket. A rendőrök szerint a férfi később visszatért volna a küldeményekért.

"Senki nem tudja, mióta folyt ez így, és hogy vajon mitől fosztatott meg a királynő. Talán valami értékes dologra várt, de nem szerzett tudomást az érkezéséről" - mondta egy forrás a Royal Mailtől.

Hozzátette: Mark Lister nyilván nem gondolt arra, hogy észrevehetik, hiszen a hatalmas területen több hektárnyi erdő van.

A postást óvadék ellenében elengedték a rendőrök, de figyelmeztették, hogy a továbbiakban is rendelkezésre kell állnia, ha keresik, míg főnökei felfüggesztették állásából.

A postai forrás azt is elárulta, hogy Mark Lister csak néhány hónapja kézbesít Sandinghambe, ahová nemcsak a királynő, hanem az ott dolgozó alkalmazottak leveleit is el kellett volna vinnie.