Megúszta a börtönt a feleségverő orvos

Infostart
2007. augusztus 23. 20:46
Mindössze megrovást kapott egy angol orvos, aki súlyosan bántalmazta a feleségét, miután összeszólalkoztak egy új autó megvétele miatt.

A 37 éves aneszteziológus konzulens a földre lökte, majd legkevesebb 24-szer megütötte és megrúgta hitvesét; később azt állította, hogy "vörös köd" ereszkedett az agyára, amikor ezt tette.

A súlyos bántalmazás ellenére a Norwich-ben élő Stuart Brown szabadon távozhatott a bíróságról, mindössze 500 font (mintegy 190 ezer forint) kártérítést kell fizetnie a feleségének.

A bíró szerint a férfi makulátlan múltja és jó jelleme miatt nem indokolt a börtönbüntetés.

Az egyik nőszervezet tiltakozott az ítélet ellen, felidézve egy hasonló, hétfői verdiktet, amely szerint egy üzemszervezési szakértőnek mindössze kétezer fontot (mintegy 760 ezer forint) kell fizetnie, amiért vasalóval szándékosan megégette a feleségét, mert nem vasalta ki az ingét.

A szervezet szóvivője szerint ezek a sokkoló ítéletek mutatják, hogy a partnerüknek nagy fizikai és lelki gyötrelmet okozó férfiak szinte büntetés nélkül megúszhatják tettüket.

Stuart Brown ugyanakkor valószínűleg nemcsak 500 fontot és hét éve elvett feleségét veszíti el, hanem a norwich-i egyetemi kórházban lévő állását is, az évi mintegy 100 ezer fontos (38 millió forint) fizetéssel együtt.