Megússza a büntetést a Smoking Stones

Infostart
2007. augusztus 23. 06:40
Utolsó koncertkörútjuk legutolsó fellépése után új névvel illette a brit közönség a legendás rockegyüttest. Jaggeréket ezentúl sokan Smoking Stonesnek becézik, mivel a fellépés alatt az együttes két tagja is rágyújtott egy cigarettára a sportcsarnokban. Annak ellenére, hogy Nagy-Britanniában tilos nyilvános helyen dohányozni.

Keith Richards és Ronnie Wood, a két bűnös azonban minden bizonnyal megússza a büntetést. A helyi hatóságok ezt azzal indokolták, hogy a kihágás csak egyszeri volt, és nem ismétlődött meg.

Tettüket valószínűleg ezen túl sem fogják megismételni - legalábbis a színpadon nem gyújtanak rá még egyszer -, mivel az együttes a jelenlegi terveik szerint többször nem indul koncertkörútra.

A két gitáros rossz példáját az arénában többen is követték. Annak ellenére, hogy a vétség elkövetőjét akár 2.500 fontra, azaz több mint 700 ezer forintra is büntethetik a hatóságok.

Nem ez az első eset, hogy a zenészek rágyújtottak a színpadon, és emiatt bajba kerültek.

Egyszer már Glasgow-ban is majdnem megbüntették őket emiatt, az illetékesek szerint azonban a skót dohányzásellenes szabályok a színpadokra nem vonatkoznak.