CSI a valóságban: férje gatyáján keresett "idegen mintát" a szakértő

Infostart
2007. augusztus 23. 09:39
Férje alsóján végzett DNS-tesztet a rendőrségi laborban egy amerikai igazságügyi orvosszakértő, akit ezért felfüggesztettek. A vizsgálatból kiderült: férje megcsalta.

Vallomásában egyik májusi válóperes meghallgatásán Ann Chamberlain beismerte: szeptemberben DNS-tesztet végzett férje, ifjabb Charles Gordon alsóneműjén az egyik michigani laboratóriumban, ahol 1999 óta dolgozott.

A 33 éves, elismert igazságügyi orvosszakértő azt akarta megtudni, gyanakvása indokolt-e, vagyis, hogy valóban csalja-e valakivel a férfi. Mint kiderült, igen. A pár júliusban el is vált.

Az ügy azonban nyilvánosságot kapott, mivel a volt férj ügyvédje levelet küldött a michigani állami rendőrségnek, amelyben kifogásolta, hogy a szervezet laborjában Ann Chamberlain engedély nélkül hajtott végre DNS-vizsgálatot, amelynek során egy másik nő genetikai mintáit is megtalálta volt férje alsóján.

Később kiderült: amellett, hogy az orvosszakértő szabadidejében magánügyeiben vizsgálódott, egy alkalommal apasági tesztet is csinált volt férje egyik barátjának, és azt is megengedte, hogy az illető bemenjen a rendőrségi laborba.

Ann Chamberlaint előbb felfüggesztették állásából, majd visszavonták a döntést, a volt férj ügyvédje szerint azért, mert a nőnek magas szinteken is vannak kapcsolatai.

A jogász azt várta, hogy az orvosszakértő ellen büntetőeljárást indítanak.

Ugyanakkor az orvosszakértők szervezetének vezetője szerint kolléganője feddhetetlen jellem és nagyszerű szakember, bár való igaz, hogy rosszul döntött, amikor elvégezte a vizsgálatokat.