Zavarba ejtő rejtély tartja izgalomban a filmrajongókat

Infostart
2007. augusztus 22. 20:15
Sorozatrajongók és számítógépmániások próbálják megfejteni, vajon mi készül Hollywoodban J.J. Abrams producer felügyeletével. Minden bizonnyal egy mozifilm, amivel kapcsolatban egyelőre csak annyi biztos, hogy az Egyesült Államokban 2008. január 18-án mutatják be.

Egy cím nélküli film, egy japán, slusho nevű ital, egy kódszó, a Cloverfield, és egy dátum: 2008. január 18.

Ha felkeltette az érdeklődését, mi lehet ezek mögött, ön is hozzáfoghat a nyomozáshoz, amit már több ezer filmrajongó és számítógépőrült folytat, hogy rájöjjön, mire is készül Hollywoodban a Lost című sorozat producere, J.J. Abrams.

Az egész egy rejtélyes, az Egyesült Államokban a Transformers előtt vetített filmrészlettel kezdődött. A felvétel amatőr(nek tűnik), a tartalom felkavaró: vidám huszonévesek buliznak New Yorkban, és amikor a hangulat a tetőfokára hág, a várost hatalmas üvöltés rázza meg. A fiatalok a tetőre szaladnak, hogy lássák, mi történik, és elképedve látják, hogy messze előttük a város lángokban áll.

Õrült menekülés kezdődik, majd az utcán a riadt, tülekedő emberek közé zuhan valami hatalmas: a Szabadság-szobor feje.

A filmecskét nem követi cím, pusztán a producer neve és a premier dátuma látható a képernyőn: 1-18-08.

A produkciót a Paramount finanszírozza, a stúdió azonban nem volt hajlandó nyilatkozni a filmről. A hírek szerint a színészek kiválasztása is rendkívül különösen zajlott: nem küldték meg nekik a forgatókönyvet, egyszerűen feltették nekik a kérdést, hogy akarnak-e benne szerepelni. Eddig hivatalosan öten fogadták el a fura feltételeket.

A filmről egyelőre nem lehet semmi biztosat tudni, bár sokan azzal dicsekednek, hogy ismerik a történetet, amelyről az interneten több helyen fellelhetők részinformációk, teóriák és ellenteóriák.

A produkció jelenlegi címe "Cloverfield", de korábban Slushónak is nevezték egy japán ital után. Lehetséges, hogy találhatók valós információk róla a slusho.jp vagy az EthanHaasWasRight.com honlapon, de a YouTube-on is rábukkanhatnak több videóra a nyomozni vágyók.

Egyesek úgy vélik: az új film pusztán a Lost moziváltozata, mások szerint az egész egy Godzilla-paródia, de biztosat J.J. Abrams és munkatársainak szűk körén túl valószínűleg senki sem tud.