Fordulatot várnak az eltűnt kislány ügyében

Infostart
2007. augusztus 20. 11:34
Újabb lehetséges gyanúsítottat figyelnek a brit hatóságok Madeleine McCann eltűnése ügyében. Azt egyelőre nem tudni, hogy az illető csupán szemtanú, vagy köze lehet a gyerekrabláshoz.

A portugál sajtó úgy tudja, hogy a lehetséges gyanúsítottat a napokban le is tartóztathatják és Portugáliába vihetik, hogy ott vizsgálják ki, mi köze van a négyéves brit kislány eltűnéséhez.

A legújabb jelentések szerint a rendőrök újra átnézik az első vallomásokat; a portugál hatóság munkatársai egyelőre szabadságra sem mehetnek, hátha fordulat következik be az ügyben.

"A következő pár nap meghatározó lesz. Néhány napja lázas munka folyik a háttérben - közölte egy rendőrségi forrás. - A nyomozás iránya nemcsak a törvényszéki vizsgálatok eredményeitől függ, vannak más bizonyítékaink is."

Mindenkit kihallgatnak

A rendőrök ezen a héten újabb helyeket keresnek majd fel, ahová elrablója vihette a kislányt eltűnése éjszakáján, május 3-án.

A nyomozók újra kihallgatják majd a lehetséges tanúkat is: a helyi lakókat, annak az étteremnek a dolgozóit, ahol McCannék vacsoráztak, amikor a kislány eltűnt, valamint Pamela Fennt, akinek lakását - amely közel fekszik a brit család által bérelt apartmanhoz - Maddie eltűnése előtt két héttel kirabolták.

Hazautaznak

Időközben a kislány szülei egy olyan brit férfival találkoztak, akinek szintén elrabolták az egyik gyermekét. Gerry McCann elmondta: jó volt olyasvalakivel beszélgetni, aki az övékéhez hasonló megpróbáltatásokon ment keresztül, és megérti őket.

A család fontolgatja, hogy visszatér Nagy-Britanniába; csak szeptember közepéig bérlik a Praia de Luz-i villát, ahol jelenleg élnek. Kezdenek kifutni a pénzből, miután alkalmazóik fizetés nélküli szabadságra engedték őket, ők pedig nem hajlandók abból a pénzből szállásra költeni, amit alapítványuknak utaltak át emberek a világ minden tájáról, hogy ezzel segítsenek megtalálni Madeleine-t.