Az apa csak sörözött, míg leégett a ház

Infostart
2007. augusztus 17. 04:29
Sydney-ben két és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki hét gyermekét kikergette bérelt házából, majd felgyújtotta azt.

A 36 éves depressziós, alkoholista családapának nem ez volt az első konfliktusa a hatóságokkal, már korábban is elítélték ittas vezetésért és kábítószerezésért. Rossz látásának dacára a férfi már többször állt a bíróság előtt ittas vezetés miatt.

A 3 és 16 év közötti gyermekeknek és anyjuknak is meg kellett jelenni azon a tárgyaláson, amelyen a férfit szándékos gyújtogatásért elítélték. A börtönbüntetés mellett meg kell térítenie a kárt is, amelyet a ház tulajdonosának okozott.

A férfi bevallotta, hogy alkohol, illetve cannabis befolyása alatt állt, amikor öt kanna benzint locsolt szét a konyhában és az étkezőben, és felgyújtotta a házat.

A férfi azzal védekezett, hogy tettét több családi tragédia előzte meg. Tavaly halt meg az édesapja, két hónappal a beköltözése után már kilakoltatással fenyegették, feleségét pedig előző nap bebörtönözték kábítószer-terjesztésért.

A látássérült férfit 1994-ben leszázalékolták, azóta képtelen dolgozni. A bíróságon elhangzott az is, hogy 12 éves kora óta iszik.