"Még mindig pornósztárnak érzem magam"

Infostart
2007. augusztus 16. 20:55
Pornósztárnak érzi magát a zenei világ leghíresebb "lemezborítója". Spencer Elden minden idők egyik leghíresebb albumának, a Nirvana Nevermind című lemezének a borítóján szerepelt pucér babaként.

A Nevermind 1991-ben jelent meg, címlapján egy pucéran a víz alatt lebegő csecsemővel. Spencer Elden azóta felnőtt; a 17 éves Los Angeles-i tinédzser azonban saját bevallása szerint még ma is pornósztárnak érzi magát.

A zenetörténetben játszott epizódszerepe azóta is vegyes érzelmeket vált ki belőle - vallotta be az MTV internetes oldalának adott interjúban. "Hátborzongató, hogy ilyen sok ember látott pucéran - mint ha én lennék a világ leghíresebb pornósztárja."

A Nevermind hatalmas sikert aratott 1991-ben, csak az Egyesült Államokban tízmillió darabot adtak el belőle. A seattle-i együttes frontembere, Kurt Cubain három évvel később öngyilkos lett.

Bár Elden a lemezeladások után egy fillért sem kapott, azért keres némi pénzt azzal, hogy a borítón szerepelt a fényképe. Rendszeresen kap interjú felkéréseket - igaz, a zsebpénzét így is ki kell egészítenie azzal, hogy részmunkaidőben narancsot facsar egy bárban.

"Valahol jó érzés tudni, hogy szerepeltem egy lemezborítón, de már kinőttem abból a korból, amikor ez igazán fontos. Megtanultam együtt élni azzal a tudattal, hogy én vagyok a Nirvana-baba" - tette hozzá.