Mégsem az öngyilkosságot választotta az önpusztító sztárénekesnő

Infostart
2007. augusztus 14. 21:45
Egymás torkának estek Amy Winehouse rokonai, annyira összevitatkoztak azon, ki a felelős az énekesnő önpusztító életmódjáért. A családi vita bírta rá az énekesnőt és a férjét, hogy vállalják az elvonókúrát.

Amy Winehouse és a férje, Blake Fielder-Civil titokban az Egyesült Államokba utaztak, ahol a hétvégén már be is jelentkeztek egy klinikára. A pár együtt vesz részt az elvonókúrán. Közös szobában alszanak, és még abba is beleegyeztek, hogy a személyzet elvegye tőlük a mobiltelefont, így minden kapcsolatuk megszakadt a külvilággal.

Az elvonókúrát hatalmas családi botrány előzte meg. A rokonság az után ült össze kupaktanácsra, miután Amy a múlt héten kis híján belehalt a kábítószer-túladagolásba: heroinból, extasyból, kokainból, valamint a lovak nyugtatására használt ketaminból állított össze magának koktélt, amelyet némi alkohollal öblített le.

A kórházban kimosták a gyomrát, a család azonban úgy döntött: elég volt, valamit tenniük kell, míg az énekesnő meg nem öli magát.

A családi megbeszélésen a hírek szerint majdnem vér fojt; az énekesnő apja nekiesett Blake mostohaapjának, amikor az nem volt hajlandó elismerni, hogy nevelt fia is bűnös abban, hogy idáig jutottak. Az énekesnő taxisofőr apja állítólag torkon ragadta Giles Fielder-Civilt, és az ordította, hogy letépi a fejét.

A jelek szerint ezzel józanította ki a lányát. Amikor Amy látta, milyen feszültséget okozott a családnak, rájött: nem csupán a saját, de mindenki más életét is tönkreteszi.

A vita hatására első lépésként könnyek között beismerte, hogy valóban heroin- és kokainfüggő, akárcsak a férje, így együtt kel részt venniük az elvonókúrán is. Azt azonban váltig tagadták, hogy a kábítószert intravénásan juttatnák be a szervezetükbe, és még a vénájukat is megmutatták a családnak, hogy bebizonyítsák: ebben nem hazudnak.

A házaspár szombaton indult el az Egyesült Államokba. Amy még azt is elfogadta, hogy bár nagyon szeretne fellépni, a karrierjét most a háttérbe kell szorítania, mert első a gyógyulás.

A Rolling Stonesszal kellett volna fellépnie a hétfőn Düsseldorfban, de akárcsak a többit, ezt a fellépését is lemondta.