Kanca rontott a borjáért gyilkolni is kész tehénre

Infostart
2007. augusztus 14. 20:43
Egy skóciai farmer feleségére támadt megvadult tehene. A nő életét egy ló mentette meg, amely rárontott a tehénre.

Fiona Boyd azt nő azt állítja, hogy lovának, Kerrynek köszönheti életét. A ló ugyanazon a mezőn legelt, mint a tehenek, és amikor észrevette, hogy gazdáját támadás érte, odarohant, és rárontott a megvadult marhára.

A tehén valószínűleg azért támadt a nőre, mert féltette borját. Fiona Boyd egyedül volt a farmon, amikor egy borjú sírását hallotta.

A kis boci eltávolodott anyjától, amikor pedig az asszony vissza akarta terelni hozzá, az anyatehén megvadult és megtámadta őt. Többször is a földre lökte a nőt, és megrúgta.

Az asszony lova megérezte, hogy valami nincs rendben gazdájával, ezért odarohant, és rárontott a megvadult tehénre. Amikor a nő látta, hogy lova a védelmére kel, nagy nehezen egy tőle nagyjából hat méterre lévő elektromos kerítés alá vonszolta magát, majd értesítette férjét, aki kórházba vitte.

"A tehenek alapvetően szelíd, nyugodt állatok, de a borjadzás alatt nagyon védelmezővé válnak. Kétségtelen, hogy többet nem fogok a borjak visszaterelésével próbálkozni" - vonta le a tanulságokat a farmer felesége.