Nem volt csalás: nagy fehér cápa garázdálkodik a brit partoknál - új képekkel

Infostart
2007. augusztus 12. 17:11
Egy újabb felvétel és egy szétmarcangolt delfin maradványai bizonyítják, hogy nagy fehér cápa garázdálkodik Cornwall partjainál.

Egy halász szolgált újabb bizonyítékkal arra, hogy bár az első, nagy vihart kavart felvétel nem a brit partoknál készült, mégis garázdálkodik egy nagy fehér cápa Cronwall közelében.

A 39 éves Tristan Grevill - aki 23 éve járja a tengereket - a part közelében fedezte fel a hajóról a vészterhes háromszögletű uszonyt. "Ki van zárva, hogy óriáscápa lenne; abból egy csomót láttunk már, megismerjük" - magyarázta a halász, miért gondolja, hogy valószínűleg nagy fehér cápát láttak.

Ezt a helybéliek is elképzelhetőnek tartják. "Nem látom okát, miért ne lehetne nagy fehér cápa a brit partok közelében. De addig mindig lesznek hitetlenek, amíg el nem kapunk egyet" - figyelmeztetett egy hajós, aki a cápahisztéria óta áradó turistákat szállítja "nagy fehér-nézőbe".

A felvétel láttán Dave "Cápaember" Baxter ausztrál cápaszakértő sem zárta ki, hogy Grevill valóban nagy fehéret látott. "Látszani mindenesetre annak látszik. Az uszony formája valóban kizárja, hogy óriáscápát láttak volna" - jelentette ki.

A nagy fehér cápát már többen is látták, bár az egyik felvételről a szerzője bevallotta, hogy az Dél-Afrikai partjainál készült. A britek azonban nem adják a nagy fehér cápájukat, amelynek a kedvéért ezrével özönlenek a környékre.

Gervill felvétele mellett az ő hitüket támasztja alá még egy bizonyíték: szombatra virradóra egy delfin tetemét vetette partra a víz. Az állat testén hatalmas seb tátong, amely akár egy nagy fehér cápától is származhat.