Előzetesben maradnak a diósdi kettős gyilkosság gyanúsítottjai - képek

Infostart
2007. augusztus 2. 15:44
Csütörtökön meghosszabbították a diósdi kettős gyilkossággal gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

Két hónappal meghosszabbították a diósdi kettős gyilkossággal gyanúsított két férfi előzetes letartóztatását.

Diósd határában 2005. március 31-ről április 1-jére virradó éjszaka lőttek le két férfit, a Pipásként ismert F. Józsefet, illetve a Colosként elhíresült K. Norbertet autójukban. Egyikük büntetett előéletű volt, a másik pedig már korábban felkeltette a hatóságok figyelmét.

Néhány hónapos nyomozás után egy nagyobb létszámú bűnözői kör került a rendőrség látóterébe, a diósdi kettős gyilkosságot pedig több más üggyel egyesítették.

A nyomozás során kiderült, hogy Pipás és Colos 40 millió forintra megzsarolta Cz. Attilát, aki a szigetszentmiklósi testvérektől, Sz. "Koszi" Istvántól és Sz. "Koszi" Miklóstól kért segítséget. Cz. Attila állítja, Sz. István megbízást adott a zsarolók megölésére, de ezt Sz. István tagadja. A gyilkosságot a nyomozás szerint P. Sándor hajtotta végre.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Sz. István és Miklós ellen emberölésre való felbujtásért, Cz. Attilával és P. Istvánnal szemben pedig több emberen elkövetett emberölés miatt javasolt vádemelést.

A korábbi rendőrségi jelentés szerint az elfogottak közül ketten összefüggésbe hozhatók azzal a 2003-as gyilkossági kísérlettel, amikor Fortus Rt. elnök-vezérigazgatójára lőttek rá Budapesten a XVII. kerületben. Sáska László túlélte a merényletet.