Kik nem akarnak a húsevőkkel szexelni?

Infostart
2007. augusztus 1. 06:32
A veganszexuálisok nem esznek húst, sőt, semmilyen állati eredetű táplálékot, de emellett még azt is elutasítják, hogy húst fogyasztókkal legyen szexuális kapcsolatuk. Azt mondják: nem akarják olyannal csinálni, akinek szervezetébe halott állatok is beépültek.

Az új szót azután alkotta meg az új-zélandi Canterbury Egyetem egyik munkatársa, hogy kutatást végzett olyan fogyasztók között, akik ellene vannak az állati termékek előállításának.

Annie Potts ennek keretében 157 embert kérdezett meg Új-Zéland-szerte az elemektől kezdve a szexuális preferenciájukon át mindenről.

A válaszadó nők közül sokan úgy válaszoltak: vonzzák őket a húst is fogyasztó férfiak, de nem kerülnének velük szexuális kapcsolatba, hiszen testüket valójában halott állatok "építik fel".

A veganszexuálisok komolyan hisznek abban, hogy azok vagyunk, amit megeszünk, ezért odafigyelnek arra, kivel kerülnek intim viszonyba.

"Ha egyáltalán nem eszel állati eredetű termékeket, vagy vegetáriánus vagy, tudod, hogy azok az emberek, akik húst esznek, valamiféle állattemetőnek számítanak" - mondta egy asszony.