"Itt a cápa! Azonnal gyertek ki a vízből!" - képek és videó az embermentésről

Infostart
2007. augusztus 1. 08:13
Gondolkodás nélkül belevette magát a vízbe a hős brit fiatalember, hogy megmentse két unokahúgát a cápától. A két lány a brit partoknál beharangozott cápaveszély ellenére azt hitte, Joe Miller csak viccel, amikor rájuk üvöltött: "Itt egy cápa! Gyertek ki a vízből!"
A rémséges uszony

alig pár méterre tűnt fel a vízben úszó lányoktól, de a 23 éves Hannah Miller és húszéves húga, Freya nem vette észre.

Szerencsére az unokabátyjuk egy percre sem vesztette el őket szem elől, így észrevette a veszélyt. Saját testi épségével mit sem törődve a habokba vetette magát, hogy kimentse a lányokat.

A lányoknak megijedni sem volt idejük, olyan gyorsan történt minden. Csak akkor rémültek halálra, mikor - már a párton - Joe egyik barátja megmutatta nekik a digitális fotót, amelyet róluk és a közelben köröző cápáról készített.

"Édes istenem, halálosan rettegek a cápáktól - vallotta be Hannah. - Ezek után kétszer is meggondolom, hogy megint bemenjek a vízbe!"

"Halálosan megrémültem, mikor megláttam a képet. De izgalmas is volt. Mindenesetre többet nem megyek ilyen mélyen be a tengerbe" - tette hozzá a húga.

A család St Ives közelében nyaral - a település közelében filmezték le először a brit partokat fenyegető nagy fehér cápát.