A nőket nem izgatja, ha bűnrondák, de készek szenvedni a szépségért

Infostart
2007. augusztus 1. 20:05
A brit nőket érdekli a legkevésbé, mennyire tetszik külsejük a férfiaknak, és ritkán tesznek erőfeszítéseket annak érdekében, hogy elbűvöljék partnerüket - derül ki egy felmérésből.

A brit nők csupán 51 százalékát érdekli, mennyire tetszik külsejük férjüknek, barátjuknak vagy a többi férfinak. Mögöttük a japán és az amerikai nők végeztek: előbbiek 53, utóbbiak 56 százaléka foglalkozik azzal, mit gondolnak megjelenésükről a másik nem tagjai.

Az indiai, spanyol és koreai nőket már sokkal inkább foglalkoztatja a kérdés, leginkább azonban az orosz asszonyok törődnek azzal, mennyire tetszenek a férfiaknak: a felmérés során a közülük megkérdezettek 77 százaléka válaszolt úgy, hogy érdekli, mennyire tartják csinosnak.

A felmérést egy kozmetikai cég rendelte meg. A vállalat munkatársa, Janet Saunders szerint azért a brit nők végeztek a lista élén, mert ők nem más, hanem önmaguk miatt érzik magukat magabiztosnak és szépnek.

A kutatás ugyanakkor azt is kimutatta, hogy éppen a brit nők azok, akik a leginkább hajlandóak szenvedni a szépségért: 34 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy már volt plasztikai műtétje, vagy tervezi, hogy aláveti magát egy szépészeti beavatkozásnak. Õket csak a koreaiak előzik meg.

A felmérés során azt is megkérdezték, vajon melyik ország asszonyait tartják a nők a legszebbeknek. A 12 állam válaszadóinak legtöbbje saját országának lányait találta a legvonzóbbak, a britek szerint azonban az olasz és az indiai nők szebbek, mint ők.