Mi lesz a férfiakkal, ha kipusztul a szex-fa?

Infostart
2007. július 25. 20:50
A kipusztulás fenyeget egy fafajtát Ugandában. Egyre nő ugyanis a kereslet a gyökere iránt, amely a helyiek hiedelmei szerint növeli a férfiak libidóját és férfiasságát.

Mivel a lassan növő fának a legértékesebb része e szempontból a gyökere - vagyis az egész fát ki kell vágni, hogy az afrodiziákumhoz jussanak -, a szakértők attól tartanak, hogy hamarosan kipusztul a fafajta Ugandában.

A fa csodálatos erejét ugyan tudományosan nem bizonyították, így is nagyon nagy iránta a kereslet. Az ugandai szakértők annyira aggódnak a fa miatt, hogy külön is foglalkoztak vele azon a kampalai szimpóziumon, amelyet a helyi növényvilág megóvása volt a téma.

A tanácskozásnak helyet adó épületben is árulták a "szex-fából" készült csodaszert. Az árus azonban azt állítja, hogy a fát maga ültette és nevelte. A gyökerét porrá őrölte - ezt forró vízhez kell keverni, és meginni.

Az árus javaslata szerint azonban a csodaitalt csak naponta egyszer - és mindössze három napon keresztül ajánlott fogyasztani.

A tudományos tanácskozás résztvevői is megtárgyalták a csodaszer hatását. Állítólag több tudós is javasolja a fogyasztását - akárcsak a helybéliek. A fa olyan, mint egy narancsfa, és annyira népszerű, hogy több becenevet is kapott - valamennyit a férfiak nemi szervéről. Hatása is csupán a férfiakra van.