Hamarosan bárhová bekukkanthatunk

Infostart
2007. július 25. 20:30
Még pontosabb részleteket, még nagyobb felbontást kínál hamarosan a Google Earth. A Google, hogy virtuális földgömbjének szolgáltatásait tökéletesítse, szerződést kötött egy olyan céggel, amelynek specialitása a nagy felbontású légi fotók készítése.

A Google új partnere az ImageAmerica, amely saját digitális fotórendszerét és repülőgépét használja arra, hogy nagy felbontású földfelszíni képeket készítsen, így az objektumokat akár 15 centiméteres közelségből is meg lehet vizsgálni.

A cég olyan technológiát használ a fotók készítésénél, amely kombinálja a légi fényképek sajátosságait a térképek mértani tulajdonságaival.

Az ImageAmerica volt, amely 2005-ben átadta a Google-nek azokat a Google Earth-énél jóval nagyobb felbontású fekete-fehér fotókat, amelyek a Katrina-hurrikán pusztítása után készültek New Orleans városáról.

Az együttműködés egyelőre csak a kutatási és fejlesztési fázisnál tart, ezért még jó idő eltelhet, amíg a felhasználók is érzékelik a változásokat - közölte Stephen Chau, a Google Earth és Maps szolgáltatásainak termékmenedzsere.

A Google Earth képei legkevesebb 1-3 évesek, és csak utcaszintű keresést tesznek lehetővé. A rendszerben kereshető legtöbb felvételen csak legfeljebb 15 méterre közelíthetőek meg a különböző objektumok, bár néhány amerikai városról jobb felbontású fotókat is készítettek már.