Sam, a jószívű sirály fosztogatja a vegyesboltot - videó

Infostart
2007. július 20. 07:33
Sirály fosztogatja a burgonyaszirom-készletet egy brit közértben. A madár két hete minden nap besettenkedik az üzletbe és elemeli kedvenc chipsét, a zacskó tartalmát pedig megosztja a többi madárral.

Sam, a sirály nem szívbajos: nap nap után meglátogat egy kis aberdeeni üzletet, ahol kiszolgálja magát, el-elcsen egy zacskónyit kedvenc burgonyaszirmából, a Doritosból.

A madár trükkös tolvaj: lesben állva várja, hogy az eladók kinyissák az ajtót, hogy kiszellőztessék a helyiséget. Sam ekkor betotyog az üzletbe és elcseni a zacskót, majd elsiet.

A sirály két hete sétált be először a boltba, azóta pedig annyira népszerű lett, hogy a helyiek kifizetik helyette kedvenc csemegéjét.

"A sirály mindenkit lenyűgözött - mondta Sriaram Nagarajan, az egyik eladó. - Valamilyen furcsa okból csak egyetlen fajta chipset visz el, semmi más nem felel meg neki."

"Amit csinál, az már művészet: megvárja, amíg minden vásárló kimegy a boltból, én pedig a pult mögött állok, ekkor pedig lecsap" - tette hozzá a 22 éves fiú.

Sam nem irigy, nem tartja meg magának a fogást, megosztja a burgonyaszirmot a galambokkal és más sirályokkal.

Az üzlet tulajdonosai most úgy döntöttek, zárva tartják majd az ajtót, hogy megakadályozzák Sam akcióit, az adakozó kedvű helyieknek köszönhetően azonban valószínűleg továbbra is lakomázhat kedvencéből.