Kirabolták a gázolás után haldokló özvegyet

Infostart
2007. július 20. 05:45
Halálra gázoltak Angliában egy 70 éves özvegyet, a baleset után közvetlenül két férfi felkapta a járdáról a haldokló idős nő pénztárcáját, és elszaladt vele. Audrey Ford fia nyomravezetői díjat ajánlott fel azoknak, akik segítenek kézre keríteni a tolvajokat.

A Harrogate-ben, North Yorkshire grófságban egyedül élő Audrey Ford a patikából ment hazafelé, amikor egy autó elütötte. Az idős nő súlyosan megsérült, nem sokkal később meg is halt, csomagjai pedig szétszóródtak a járdán.

A környéket figyelő kamera megörökítette, hogy az arra járó két férfi a közelbe érve lehajolt, de ahelyett, hogy segíteni próbált volna a haldokló nőn, elszaladt a pénztárcájával, amelyben 40 font (mintegy 15 ezer forint), bankkártyák, lakáskulcs és Audrey Ford két unokájának fényképe volt.

A nő fia, Graham Ford 500 fontos (mintegy 180 ezer forint) nyomravezetői díjat ajánlott fel, mert szeretné nyilvánosan is megszégyeníteni azokat, akik élete utolsó pillanataiban kirabolták az édesanyját.

"Azért költöztem a családommal együtt az országnak erre a részére, hogy jobban élhessünk, de gonosz emberek mindenhol vannak. Még a rendőrök sem tudták elhinni, ami történt" - kesergett Graham Ford.

Az ügyészség a közeljövőben dönt arról, hogy vádat emelnek-e az Audrey Fordot elgázoló sofőrrel szemben. A rendőrség szemtanúkat keres, akik segíthetnek a tolvajok kézre kerítésében.