Kommandósok védenek egy csongrádi bírót

Infostart
2007. július 16. 12:30
Készenléti rendőrök védik a Csongrád Megyei Bíróság egyik bíróját - erősítette meg az InfoRádiónak a bíróság elnökhelyettese. A védelmet azért rendelték el, mert a bírónőt néhány hete életveszélyesen megfenyegettek.

A Délmagyarország című lap úgy értesült: kommandósok védik a Csongrád Megyei Bíróság egyik ítélkező bíróját.

A tanácselnököt néhány hete életveszélyesen megfenyegették - erősítette meg az InfoRádiónak a megyei bíróság elnökhelyettese.

Cseh Attila közölte, hogy a Csongrád Megyei Bíróság egyik büntetőszakos tanácselnöke valóban kapott levelet, amelyben ismeretlen személy figyelmeztette egy esetleges, az ő személye elleni támadás veszélyeire. A bíró az elmúlt évtizedekben számos erőszakos, illetve élet elleni bűncselekményben ítélkezett, a fenyegetettség veszélye valósnak látszik, ezért védelemben részesül - tette hozzá.

Az ügyben hírzárlatot rendeltek el, így a bíróság elnökhelyettese nem válaszolhatott arra a kérdésre, vizsgálják-e, hogy a bírónő milyen nagyobb ügyekben ítélkezett, valamint hogy utána néznek-e annak, az utóbbi időben nem szabadult-e olyan személy, aki egy korábbi ítélet miatt haragosa lehet.

A bírónő volt az első, aki nő bántalmazása miatt súlyos börtönbüntetést szabott ki, de ő ítélkezett több sorozatgyilkos, valamint a balástyai rém ügyében is.

Nem ez az első alkalom, hogy bírót fenyegetés ér, de ezek az esetek általában nem kapnak nagy nyilvánosságot.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást