Kármán-ügy: a nyomozók szerint egészen másképp volt

Infostart
2007. július 4. 15:21
A Nemzeti Nyomozó Iroda szerint nem felel meg a valóságnak Kármán Irén újságíró vallomása. A szervezet bűnügyi főosztályának vezetője azt mondta: a nőt nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy azt elmondta.

A rendőrök egy térfigyelő kamera felvételeit mutatták be a sajtótájékoztatón. Ennek alapján a nyomozók kiderítették: nem abban az időben, és nem úgy bántalmazták Kármán Irént, mint ahogyan ő állította.

Korábban az újságírónő azt mondta: egy kocsiba betuszkolták, amikor egy DVD-kölcsönzőből jött, megkötözték, majd megverték, és a Lágymányosi híd közelében a Duna-partra dobták.

A felvételek alapján azonban a megadott időpontban nem járt gépkocsi abban az utcában. Az újságírónő viszont egy helyen többször megállt majd visszatért, később pedig a nyomozók ezen a helyen találták meg a DVD lemez borítóját - mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi főosztályának vezetője.

A DVD filmet ő kikölcsönözte és ezt ezen a helyszínen találta meg később a szemlebizottság. Õ ezt már akkor oda tette, amivel valamilyen célja volt, amire sok logikus magyarázat nincs azon túl, hogy készült a bejelentésre - mondta el Csizner Zoltán.

A nyomozó arról is beszámolt, hogy az orvos szakértő véleménye szerint az újságírónőn bántalmazásból származó sérülések vannak. Ugyanakkor nem találtak a csuklóján sérüléseket, pedig azt állította, hogy összekötözték, majd átdobták a korláton és lefelé csúszott a támfalon. Hámsérülések azonban nem voltak rajta.

Csizner Zoltán hozzátette: tanúvallomások szerint többen látták Kármán Irént sétálni a Duna-parton megtalálása előtt nem sokkal.

Az újságírónő ellen hatóság félrevezetése miatt feltehetőleg eljárás indult; ugyanakkor testi sértés miatt továbbra is nyomoznak a rendőrök.

Kármán Irén nem vonta vissza vallomását, továbbra is azt állítja, amit korábban. Az újságírónő rendőri védelmét megszüntetik.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást