Kivégezték Mickey egeret

Infostart
2007. július 1. 20:29
Agyonverte egy "izraeli ügynök" a Hamász Mickey egerét. A rajzfilmfigura Amerika- és Izrael-ellenes érzelmekre hangolta a palesztin gyerekeket, de a nagy nemzetközi felháborodás miatt levették a filmet a műsorról.

A Hamász által irányított Al-Aksza televíziós csatorna a rajzfilm-sorozat eddig adásaihoz hűen szabadult meg Mickey egér utánzatától, amikor egy izraeli "ügynökkel" gyilkoltatta meg a népszerű hőst.

"Farfur mártírhalált halt a hazájáért, megölték a gyerekgyilkosok" -jelentette be a sorozat végét a műsor rendezője.

Az izraeliek felháborítónak tartották az egész sorozatot, amelyet több palesztin miniszter is igyekezett levetetni a műsorról. Musztafa Barguti információs miniszter is hiába követelte korábban a sorozat leállítását. A tárcavezető azzal érvelt, hogy helytelen a gyerekeket használni politikai üzenetek közvetítésére.

Az üzenetek pedig meglehetősen egyértelműek voltak. Farfur többek között kijelentette, hogy "olyan világért harcol, amelyet az iszlamisták vezetnek". "Visszaszerezzük az iszlám közösség egykori hatalmát, Allah segítségével felszabadítjuk Jeruzsálemet, Irakot és minden muszlim országot, amelyet elfoglaltak a gyilkosok."