Végignézte a családja az asszony haláltusáját

Infostart
2007. június 21. 04:45
Tehetetlenül nézte végig családja egy nő haláltusáját: az ötgyermekes anya a repülőn lett rosszul, és hiába volt a fedélzeten két nővér is, nem tudták megmenteni az asszonyt.

Lesley Brooke, lánya, élettársa és annak két fia Palma de Mallorcáról tartott hazafelé, amikor a nő, aki lányával a gép közepe táján kapott helyet, míg a többiek a hátsóbb traktusban, görcsölni kezdett.

Az utasok elmondása szerint az asszony már a repülőtéren is rosszul nézett ki, sárgának tűnt, és alig tudott járni. Orvost is hívtak hozzá, aki engedélyezte az utazást.

Isatu Taylor, az egyik utastárs szerint, amint felszállt a gépre, a nőnél légzési problémák léptek fel. Remegett, majd a felszállás után nagyjából húsz perccel hab csordult ki a száján. Ekkor a lány, aki mellette ült, felsikoltott.

Nem volt menekvés

Erre odasiettek hozzájuk a légikísérők, akik hiába próbáltak oxigént adni az asszonynak. A fedélzeten két nővér is volt, akik a földre fektették a görcsben rángatózó Lesley Brooke-ot, akinek akkorra már alig lehetett kitapintani a pulzusát.

"A legénységnél csak egy elsősegélydoboz volt, de őszintén szólva, azt hiszem, egyébként se élte volna túl" - mondta az egyik nővér.

"Megkérdezték tőlem, hogy mennyire súlyos a helyzet, mire azt mondtam: gyakorlatilag haldoklik, ennél már nem lehet komolyabb" - tette hozzá Naomi.

Belehalt

A repülő végül a barcelonai repülőtértől kért leszállási engedélyt; a mentők még a gépben megpróbálták újraéleszteni a nőt, de nem jártak sikerrel. Az utasok szóvá tették, hogy holttestét még egy lepedővel se takarták le, amikor hordágyon a sorok között levitték a repülőről.

Lesley Brooke apja szerint lánya nem volt beteg; csupán arra panaszkodott, hogy a nyaralás alatt bedagadt a bokája.