Vérfagyasztó: a kislánya előtt mészárolta le a nőt az élettársa

Infostart
2007. június 20. 20:53
"Miért szurkálod az anyukámat?" - sikított a tízéves kislány, amikor látta, hogy édesanyját megtámadta az élettársa. A gyilkosság borzalmas hangjait a segélyhívó operátora rögzítette. A felvételeket kedden játszották le a bristoli bíróságon.

Az 54 éves Christopher Jones hat kést használt a támadás során, amelyekkel 145 szúrt és vágott sebet ejtett barátnője, a 42 éves Sharon Blair koponyáján, arcán, törzsén és kezein. A konyhakések közül több elgörbült vagy eltörött.

A nőtt a felismerhetetlenségig torzította az arcát ért 80 szúrás: a férfi egyszerűen levagdalta a bőrt barátnője arcáról, majd otthagyta vérbe fagyva a konyha padlóján, torkában az egyik késsel.

Mindent rögzítettek

A támadást az áldozat tízéves kislánya is végignézte, akinek még volt annyi lélekjelenléte, hogy tárcsázza 999-es segélyhívó számot, ahhoz azonban már nem maradt türelme, hogy megvárja, amíg egy operátorhoz kapcsolják.

A kagylót azonban nem tette le gyerek, ezért a vonal másik végén ülő diszpécser végighallgatta a gyilkosság zajait: a nő sikolyait, a kislány sírását és a gyilkos kiáltásait.

A támadás vérfagyasztó hangjaira a szomszéd is felfigyelt: ő látta meg a kislányt, aki addigra már az utcán állt vérfoltos pizsamában, és hatéves ikertestvéreit szólongatta a gyerekszoba ablakán keresztül.

A gyilkos nyitott ajtót

Egy, az utcában lakó férfi is épp akkor tért haza, ő hozta ki a másik két kicsit a házból. Kopogtatására a gyilkos nyitott ajtót: vértől csöpögő trikóban és alsónadrágban állt meg a küszöbön, és nyugodt hangon annyit mondott: "Halott. Jobb, ha hívják a rendőrséget."

A férfi azt közölte a tavaly júliusban történt gyilkosság helyszínére kiérkező rendőrökkel, hogy önvédelemből szúrt, mert barátnője, a 42 éves Sharon Blair rátámadott.

"Õ támadott meg, megvágta a fejemet. Megittunk egy üveg bort, és ő mindig agresszív lett, ha iszogatott" - idézte vissza az alkoholtól bűzlő férfi tavaly nyáron elhangzott szavait a tárgyaláson az egyik rendőr.

A nyomozás során kiderült: Christopher Jones valóban ittas volt, élettársa vérében azonban nem találtak alkoholt. A tárgyalás folytatódik.