Mind a négy lábát levágták a díjnyertes lónak

Infostart
2007. június 15. 12:00
Figyelmeztették az olasz istállótulajdonosokat, hogy vigyázzanak jobban lovaikra, miután egy díjnyertes pejt leöltek és megcsonkítottak Róma közelében. A rendőrség szerint Orchideával a húsáért végeztek.

A 15 éves ló maradványaira tulajdonosai bukkantak rá az egyik kifutóban. Mind a négy lábát levágták és magukkal vitték a hidegvérű gyilkosok. Az egyik véres kés, amellyel feldarabolták az állatot, a fűben hevert a közelben.

A ló gazdáját egy nő értesítette, aki éjjel kettőkor hallotta, ahogy a ló félelmében nyerít, és pánikba esve szaladgál. A tenyésztőt, Riccardo Butrinit megdöbbentették a történtek.

"Háromévesen vettük Orchideát. Nagyon szelíd ló volt, a gyerekek valósággal csodálták" - emlékezett vissza kedvencére Roberta Nardi, a tulajdonos felesége.

Az olasz lovassportszövetség figyelmeztette a lótulajdonosokat, hogy őrizzék állataikat, mert lehetséges, hogy a támadások ezzel még nem értek véget.

A szervezet elnöke, Cesare Croce szerint Orchidea meggyilkolása is tünete egy széleskörű problémának, a lóhús illegális kereskedelmének.

A férfi hozzátette: "Egy ország civilizáltságát az is mutatja, hogyan bánnak ott az állatokkal. A ló társ egy életre."

Margherita D'Amico, egy római állatjogvédő szerint a tolvajok egyre elkeseredettebbek lesznek, ezért azt szeretné, ha az állatok ellen elkövetett bűncselekményeket komolyabban szankcionálnák.

"Egy állat megölése most körülbelül egy bicikli ellopásával egyenértékű. Itt az ideje, hogy a hatóságok komolyabban vegyék a kérdést" - hangsúlyozta a nő.

Sok lovat loptak el az utóbbi időben - közölte az olasz rendőrség, de ez volt az első alkalom, hogy az állatot a helyszínen feldarabolták. A szervezet szerint a tolvajok valószínűleg Róma környékén élő illegális bevándorlók.

A múlt hónapban négy lovat és három pónit loptak egy nyugat-római lovardából.

A három póni kis gazdái még felhívást is közzétettek az interneten, és pénzjutalmat ajánlottak annak, aki megtalálja kedvenceiket.

"Elrabolták a legjobb barátainkat" - írták a gyerekek.