Veszélyben az egykori futballsztár élete

Infostart
2007. június 11. 09:05
Saját kárán sem tanul az angol válogatott egykori sztárja. Paul Gascoigne-t alig két hete operálták meg, miután születésnapi ünnepségén összeesett: a volt klasszis több órát töltött egy kocsmában, ahol néhány korsó sört is legurított, hiába tiltották el orvosai az alkoholfogyasztástól.

Paul Gascoigne, aki már játékosként is sok balhéba keveredett, úgy tűnik, módszeresen mérgezi magát.

Az egykori válogatott korábban sem vetette meg az italt, az azonban eddig nem jelentett rá közvetlen életveszélyt. Amióta viszont megműtötték a gyomorfekélyét, miután összeesett 40. születésnapján, akár a halálához is vezethet, hogy a pohár fenekére néz.

A volt sportoló azonban mit sem törődik orvosai aggodalmaival: egy filmszerep miatt jelenleg egy oxfordshire-i hotelben lakik, vasárnap azonban meglátogatta a helyi, biecesteri kocsmát, ahol legalább három sört legurított, és vagy tíz cigarettát szívott el.

"Tragikus volt látni, hogy az a férfi, akit a nemzet a szívébe zárt, ilyen borzalmasan néz ki. Először fel sem ismertem, öregembernek tűnt. A régi Gazza nevetne és viccelődne, de ő csak ült csendesen és nem szólt senkihez" - mondta kocsma egy másik látogatója.

A Paul Gascoigne kocsmalátogatásáról beszámoló Sun című bulvárlap orvosszakértője úgy véli: Gazza a halálos ítéletét írja alá, ha nem hagy fel az ivással: kiújulhat a fekélye.