Rejtélyes szőrös óriás tartja rettegésben a falusiakat

Infostart
2007. június 11. 20:20
Rejtélyes szőrös óriás után nyomoznak az indiai hatóságok. A jelentések szerint a dzsungelben kószáló hatalmas lény rettegésben tartja az ország távoli északkeleti falvainak lakóit.

A teremtményről már néhány évvel ezelőtt érkeztek jelentések, de az elmúlt egy hónapban megszaporodtak a beszámolók.

A falusiak Mande Burungnak, vagyis Õserdei Embernek nevezték el a bangladesi-butáni határon feltűnő lényt.

Samphat Kumar, a terület egyik vezetője azt mondta, hogy most természetvédelmi és más szakértők próbálják meg kideríteni, van-e valami igazság a szőrös óriásról terjedő hírekben.

Egy helyi farmer azt állítja, hogy nem egyet, hanem egy egész családot látott a teremtményből, amely esetleg síkvidéki rokona lehet a himalájai jetinek, vagy az észak-amerikai nagylábnak.

Elmondása szerint a rémisztő lényeket feketés barna szőr borította, a fejük úgy nézett ki, mintha sapkát hordanának, és csendben mozogtak az aljnövényzetben.

Az ilyen bejelentéseket a tudós általában fenntartással fogadják, vannak azonban olyanok, akik hisznek az Õserdei Emberben.

Egy helyi társaság tíz éve próbálja bebizonyítani a teremtmény létezését. A csoportnak fényképei is vannak a lény állítólagos - 33-38 centiméter hosszú - lábnyomáról, és szőrmintákat is gyűjtöttek.