Kína készül: különleges rendőrök vigyáznak majd az olimpián

Infostart
2007. június 7. 06:50
Négyszintű biztonsági rendszert vezetnek be a 2008-as pekingi olimpián, és húszezren segítik majd a közlekedést az ötkarikás játékok ideje alatt - jelentették be az esemény szervezői.

Pekingben jelenleg 250 ezer ember segít a forgalomirányításban, közülük választják ki azt a húszezret, akik az olimpia idején is dolgoznak majd.

A kínai fővárosban a hivatalos adatok szerint ma három millió autó van, a közlekedés pedig már most is nehézkes, az illetékesek azonban leszögezték: semmiféle korlátozást nem vezetnek be a magántulajdonban lévő autók számával kapcsolatban.

Megtanítjuk az embereknek, hogyan használják privát járműveiket, ezzel párhuzamosan pedig fejlesztjük a tömegközlekedést - közölte a városvezetés egyik tagja.

Az ötkarikás játékok résztvevőinek és nézőinek biztonsága érdekében négyszintű biztonsági rendszert vezetnek be: az egyes egységeket magasan képzett biztonsági szakértők vezetik majd, ezért négyszáznál is több rendőrtiszti egyetemre járó fiatalt küldtek külföldi mesterkurzusokra, és több külföldi testülettel cserélték ki tapasztalataikat.