Kengurut látott, de nem hisznek neki

Infostart
2007. május 30. 21:50
Ritka albínó törpekenguru él Délkelet-Angliában a környékbeliek szerint, a szakértők azonban azt mondják: egy a százezerhez az esélye annak, hogy amit az emberek láttak, az valóban egy wallaby.

Úgy tűnik, az erszényes a buckinghamshire-i Olney környékén él. A helybeliek szokatlan színe miatt lettek rá figyelmesek.

A szakértők szerint viszont rettentő kicsi az esélye annak, hogy az állat, amelyett a környékbeliek láttak, valóban wallaby.

Látott ilyet már máskor is

Stacy Purdy akkor látta először a fehér állatot, amikor a kutyáját sétáltatta: egy rózsaszín szempár meredt rá a bozótból.

Amikor a lény kibújt a bokrok közül, a nő egy törpekengurut vélt felismerni. Éppen olyat, amilyet a közelmúltban tett ausztráliai utazása során etetett a queenslandi állatkertben.

Digitális fényképezőgépével néhány fotót készített az állatról, és egy rövid videófelvételt is rögzített.

"Láttam, ahogy felemeli a fejét. Etettem őket az ausztrál állatkertben, tudom, mi volt az, de azon törtem a fejem, milyen furcsa ez az egész" - mondta a Stacy Purdy.

A közeli Woburn szafaripark szóvivője szerint nagyok kevés olyan törpekenguru él szabadon Angliában, amelyik megszökött vagy szabadon engedték.

Úgy véli: elképzelhetetlen, hogy egy albínó wallaby a szabadban született volna, az pedig, hogy életben van, még hihetetlenebb.