Veseátültetésre vár? Nyerje meg!

Infostart
2007. május 29. 10:04
A Big Brother gyártója botrányos új vetélkedőt indít: három súlyos beteg fiatal vetélkedik majd azért, melyikük kapja meg egy haldokló asszony veséjét.

Botránynak nevezte a holland szervátültetetteket tömörítő alapítvány az Endemol új vetélkedőjét, amelyet pénteken éjszaka vetítenek majd először.

"Rosszabbak, mint a szervkereskedők. Szórakoztatásra használják a végletekig elkeseredett betegeket" - fakadt ki Reiner Hofman.

Felháborította a holland politikusokat is a Big Donor Show terve. A műsorban egy 37 éves, végső stádiumban lévő rákbeteg nő, bizonyos Lisa veséjét lehet megnyerni.

A három "versenyző" állandó dialízis-kezelésre szorul, és mindnyájan vesére várnak.

A nézők sms-szavazataikkal "segítik" Lisát a döntésben, hogy melyikük kapja meg a veséjét.

Lesz bizarrabb is

A BNN adó igyekezett megvédeni a műsorát. A csatorna szóvivője szerint az volt a szándékuk, hogy ráirányítsák az emberek figyelmét egy akut problémára.

Hollandiában nagy hiány van átültethető szervekből, s a csatorna a vetélkedővel akarja szerveik felajánlására buzdítani a nézőket.

Az Endemol 1999-ben találta ki a Big Brothert. A Big Donor Show az 52 éves John de Mol "szellemi" terméke.

De Mol 2000-ben eladta a céget, amelyet azóta visszavásárolt. Megbízható források szerint a donor show-nál bizarrabb ötleteket is forgat a fejében, hogy nézőket csalogasson.