Támad a 90 éves rocker - nézze meg!

Infostart
2007. május 29. 20:29
Nyugdíjasok tesznek kísérletet a csúcstámadásra, igaz, nem a Mount Everesten, csak a brit slágerlistákon. Egy tévés negyven idős nőt és férfit hívott meg a különleges kórusba, amely a legendás londoni Abbey Roadon vette fel dalát.

A negyventagú együttes tagjainak életkora együtt több mint háromezer év, szólóénekesük a 90 éves Alf Carretta. A "banda" a Who zenekar My Generation című számát rögzítette.

A különleges felvételt a BBC brit közszolgálati televízió egyik dokumentumfilmese, Tim Samuels szervezte meg. Az együttesbe olyan nyugdíjasokat hívott meg, akik idősek otthonában vagy elszigetelten élnek.


Az egyikük, a kilencvenes éveiben járó Joan Bennett három éve e felvétel kedvéért hagyta el először a lakását.

A 99 éves Winifred Warburton, aki egy ápolási otthonban lakik, azt mondta: az Abbey Roadon töltött nap élete legszebbje volt.

"Ez az egész arról szól, hogy az idős emberek visszatérnek abba a társadalomba, amely kitaszította őket" - mondta az esemény szervezője.

"Alig hiszem el, hogy ez megtörténhetett. Hihetetlenül izgalmas, hogy abban a stúdióban vettük fel a számunkat, amelyikben a Beatles dolgozott. Úgy érzem, ez az új tapasztalat visszahozott az életbe" - lelkendezett Alf Carretta.

Az együttes, a Zimmers száma nagy sikernek örvend az internetes videómegosztó oldalakon, a MySpace-en pedig saját lapot is nyitottak neki.

A kórus tagjait már meghívta műsorába az amerikai tévés, Jay Leno, a Who énekese, Roger Daltrey pedig mindenkit arra bíztat: vegye meg a banda lemezét.