Vegyen telket a tenger fenekén!

Infostart
2007. május 28. 18:10
Hamarosan elkezdi árulni egy, egyelőre csak a tenger alatt létező vulkán, a Lo'ihi parcelláit egy ingatlanügynökség. A dolog azonban nem tűnik túl jó befektetésnek: nem valószínű ugyanis, hogy a tűzhányó az elkövetkezendő 10 ezer évben elérje a felszínt.

A Lo'ihi, amelynek születésére 1996-ban figyeltek fel, egyelőre 969 méterrel az óceán felszíne alatt avn, körülbelül 30 kilométerre Hawaii Kilauea szigetétől.

Ennek a vulkánnak a területét parcellázták fel és akarják eladni a Lo'ihi Development Co. vezetői.

A cég internetes oldala hamarosan megújul, hogy aztán hivatalosan is megindulhasson az eladás. Az első telkeket bevezető áron, már 39 dollár 95 centért (körülbelül 7500 forintért) megkaphatják az érdeklődők.

Poén

A vásárlók kapnak majd egy ismertetőt és egy okiratot, de hasonlóan azokhoz, akik egyes csillagokon vettek maguknak "telket", nem nevezhetik majd tulajdonosnak magukat.

"Mi benne a csalás? - tette fel a kérdést Norm Nichols, az internetes vállalkozás egyik fejlesztője. - Ha tényleg azt hiszi, hogy van itt olyasmi, amivel nem tud együtt élni, senki sem kötelezi, hogy vásároljon. Tréfának szántuk."

"Lo'ihi telkek tengeri kilátással: ingatlanok a jövőnek" - hirdeti a weboldal, amely az eladó telkeket a vulkán egy víz alatti grafikus képén mutatja be.

A honolului vállalkozók, Norm Nichols és üzlettársa, Linda Kramer lelki szemeik előtt már látják, hogyan alakulnak ki olyan internetes csevegőszobák, ahol attól kezdve, hogy milyen neveket adnak majd az új utcáknak, addig, hogy milyen kormányzati rendszert alakítanak majd ki, mindent megbeszélnek a tulajdonosok.

Elhatározták: minden április elsején, bolondok napján tulajdonosi összejövetelt tartanak majd a tengeren, ott, ahol a Lo'ihi a felszínre bukkan majd.

Felbukkan?

A tudósok egyelőre azonban abban sem biztosak, hogy ez egyáltalán megtörténik, és ha mégis, addig legalább 10 ezer év telik majd el.

Annak ellenére, hogy a vállalkozók csak mókának tartják a dolgot, a hawaii kereskedelmi miniszter nem örül a dolognak és figyelmeztet: maradjon is csak vicc az ügy.