Hogzilla életre kelt - míg le nem lőtték

Infostart
2007. május 28. 09:35
Hogzilla nem csupán legenda; az óriás vaddisznó igenis létezik - pontosabban létezett, amíg egy 11 éves fiú pisztollyal le nem terítette. Az állat öt mázsát nyomott, és elérte a három méteres hosszúságot, állítja a gyerek apja.

Ha a történet igaz, akkor Jamison Stone nagyobb vaddisznót ejtett el a legendás Hogzillánál, amelyet 2004-ben terítettek le Georgiában. Arról az állatról azt állították, hogy 4,5 mázsát nyomott és 3,5 méter hosszú volt.

Hogzillát később exhumálta a National Geographic stábja, amely kiderítette, hogy az állat valamivel kisebb volt; 2,4 méteres és 3,6 mázsa.

Ötévesen vadászott először

"Fantasztikusan érzem magam. Valószínűleg soha többé nem fogok tudni leteríteni ilyen hatalmas állatot" - lelkendezett az AP-nek adott telefoninterjúban a 11 éves fiú, aki ötéves korában lőtte le az első őzet.

Jamison az apjával és annak két barátjával vadászott május 3-án, amikor meglátta a kapitális méretű vaddisznót. Saját bevallása szerint nyolcszor lőtt rá és .50-es kaliberes pisztolyból, és három órán keresztül üldözte az erdőben, mire végzett vele.

Apja és a többiek a biztonság kedvéért folyamatosan a célkeresztben tartották az állatot, hogy ha fenyegetné Jamisont, közbe tudjanak avatkozni.

Stone-ék becslése szerint 227-363 kiló kolbászt tudnak majd készíteni Hogzillából.