Dinók Noé bárkáján?

Infostart
2007. május 28. 07:21
Sok modern múzeumban mutatnak be meglepő dolgokat - például üvöltő dinoszauruszt vagy életnagyságú hajót. A kettőt együtt azonban kizárólag egy helyen lehet megtekinteni: Kentuckyba, a Teremtés Múzeumában.

Hétfőn nyílt meg azt a kiállítást, amely a Biblia első könyvét, a Teremtés történetét mutatja be - méghozzá kétségbevonhatatlan tényként. A kiállítás szervezői évi félmillió látogatóra számítanak.

A Cincinnati közelében található múzeum rendszeresen magára vonja a tudósok haragját. Azok viszont, akik elhiszik, hogy az Úr hatezer évvel ezelőtt hat nap alatt teremtette a Földet és az eget, úgy érzik, van végre egy intézmény, amely az ő nézeteiket képviseli.

A kiállítás szerint a Grand Canyon napok alatt alakult ki az özönvíz idején, a dinoszauruszok együtt éltek az emberrel, és helyet kaptak Noé bárkájában is.

Tudósok és mérsékelt keresztény személyiségek megpróbálták megzavarni a hétfői megnyitót. Kibéreltek egy kisrepülőgépet, amely "Ne hazudjatok!" feliratú traszparenst húzva szállt el többször az épület fölött.

Elsősorban attól tartanak, hogy azok a gyerekek, akik megnézik a kiállítást, teljesen össze fognak zavarodni, amikor majd az iskolában azt tanulják, hogy a Föld nem hatezer, hanem 14 milliárd éves.

A Gallup tavaly közölt felmérése szerint minden második amerikai hisz abban, hogy az embert az Úr teremtette, s nem az evolúció terméke. A tíz republikánus politikus közül, aki pályázik az elnökjelöltségre, hárman közölték a nagy nyilvánosság előtt, hogy nem hisznek az evolúcióban.