Halálba altatta a csecsemőt az apja

Infostart
2007. április 24. 10:24
Nagy-Britanniában egy drogfüggő férfi halálos adag heroinpótlót adott be a kisfiának, hogy elhallgattassa a sírását. A háromhónapos csecsemő metadont és diazepamot kapott.

A 34 éves Nigel Rumfitt egy heroinleszoktató kúrán volt, ezért szedett metadont. A férfi tagadta, hogy megölte volna a gyermeket.

Az orvosok olyan mennyiségben találtak gyógyszert a gyermek vérében, amely szinte bármilyen készítmény esetében megölt volna egy ilyen csöppséget.

Amikor ez az apa számára is világossá vált, azt állította, hogy miközben a gyermekre vigyázott, egy barátja és a kicsi nagymamája is a lakásban járt. A rendőrök szerint hazugságok sorát próbálta velük elhitetni.

A férfi addig vigyázott a gyermekre, amíg az édesanya a másik két gyermekéért ment az iskolába. A nő - aki szintén metadonkúrán volt - csak másnap tért haza. Akkor tudta meg, hogy gyermeke átaludta a napot.

A szülők először aranyosnak tartották a kicsit, akit ekkor hallottak először hortyogni, de még aznap éjjel kétségbeesetten hívták a mentőket.