Túladagolásban halt meg a szociális gondozásban lévő lány

Infostart
2007. március 7. 20:49
Heroin-túladagolásban halt meg egy tizenöt éves brit lány. Halála kérdéseket vet fel a brit szociális szolgálatok munkájával kapcsolatban.

A nehéz sorsú tizenöt éves lányt, Vicky Bryne-t egy ismerőse lőtte be a végzetes adaggal.

Vickyt nyolcéves korában bízták a szociális szolgálatok gondjaira, amikor kiderült, mostohaapja nem képes megfelelően ellátni és nevelni őt.

A lány tízévesen, röviddel édesanyja halála után megszökött az otthonból, és prostituáltként kezdett dolgozni. Többször is visszakerült, más-más otthonokban helyezték el, ahol azonban soha nem maradt néhány napnál tovább.

Végül 2003-ban azzal búcsúzott el a szociális munkásoktól, hogy egy barátjával készül találkozni. A segítők ezután nem látták többé.

Vickyt egy férfi vitte fel egy rokona, Mohammed Yaqoob lakására, ahol az két egymást követő éjszakán heroint adott a lánynak.

A lány már az első adag után meglehetősen rosszul lett, a második adag pedig megölte: a kórházba szállítása után két nappal meghalt.

Mohammed Yaqoobot a bíróság három és fél évi börtönbüntetésre ítélte, de nem emberölés, hanem egészségre ártalmas anyag birtoklása miatt.

A lányért felelős manchesteri szolgálat hivatalosan nem hibás Vicky haláláért.