Szemétválogatásból él a világbajnok sportoló

InfoRádió / MTI
2007. február 14. 11:21
Szemétválogatásból tartja el magát Agata Wrobel, a lengyelek már visszavonult, olimpiai ezüstérmes és világbajnok súlyemelőnője - írta az egyik lengyel lap.

Nem kis megrökönyödést keltett Lengyelországban az egyik újság beszámolója, mely szerint manapság szemétválogatásból tartja el magát Agata Wrobel.

Az olimpiai ezüstérmes és világbajnok súlyemelőnője jelenleg az angliai Peterborough-ban él és dolgozik, ahol egy futószalag mellett állva szortírozza az újrahasznosítható hulladékot.

A néhány éve még az ólomsúlyúak kategóriájában a világ egyik legjobbjaként számon tartott sportoló utoljára 2005-ben indult nemzetközi versenyen. A kétszeres világbajnok Agata Wrobel a 2000-es sydneyi olimpián ezüst-, a négy évvel későbbi, athéni játékokon pedig bronzérmet szerzett a plusz 75 kg-os kategóriában.

"Jobb sorsot érdemelt volna" - mondta a lengyel sportági szövetség vezetője, Zygmunt Wasiel, aki hozzátette: sokkal inkább el tudná képzelni azt, hogy a 25 éves volt versenyző edzőként dolgozzon valahol.