Idegenvezetőt fejelt le Csubakka

Infostart
2007. február 7. 09:09
Õrizetbe vette a rendőrség azt a Star Wars-szereplőnek, Csubakkának öltözött férfit, aki a vád szerint lefejelt egy idegenvezetőt, amiért az rászólt, hogy ne legyen olyan erőszakos a turistákkal.

Az eset a híres Hollywood Boulevardon történt Los Angelesben, az utcán, amelyen a legnagyobb sztárok hagyták már ott kezük nyomát a betonban.

Utcai előadók gyakran öltöznek itt híres filmszereplőknek vagy képregényhősöknek, és pénzért szívesen fényképezkednek a turistákkal.

Előfordul azonban, hogy a látogatóknak eszük ágában sincs fizetni - ilyenkor a jelmezesek elveszthetik a türelmüket és piszkálni kezdik a őket.

Ez történt a Star Warsból ismert Csubakkával, azaz Frederick Younggal is, aki két japán turistát inzultált egy idegenvezető szerint, aki ezért panaszt is emelt. Erre a férfi lefejelte őt.

"Láttam, hogy szikrázik a tekintete a maszk alatt. Azt üvöltötte: senki sem mondhatja meg egy wookinak, hogy mit tegyen" - mesélte a történteket az idegenvezető.

A felbőszült Frederick Youngot a rendőrség őrizetve vette, de később 20 ezer dolláros (csaknem 3,9 millió forint) óvadék ellenében elengedték.